מתעניינים בייעוץ לגבי משמורת משותפת, מזונות, חלוקת הרכוש, הסכמי ממון או ירושה?

השאירו את הפרטים הבאים וניצור אתכם קשר בהקדם

גישור

גישור או מו"מ להסכם גירושין

אין ספק שהדרך הטובה ביותר לסיים נישואין – עבורך ועבור ילדך – היא בהסכם גירושין. להסכם גירושין ניתן להגיע בדרך של גישור ומו"מ שמנוהל על ידי עורכי הדין או בדרך של גישור בין הצדדים אותו ינהל מגשר מוסמך בגישור משפחתי. הסכם גירושין יש לאשר בבית המשפט שיעניק לו תוקף מחייב של פסק דין.

ניהול מו"מ לשם הגעה להסכם גירושין

כדי להגיע להסכם גירושין הוגן, בדרך יעילה ומקצועית, ללא ויכוחים ומתחים מיותרים, מנהלים עורכי הדין של הצדדים מו"מ מקצועי, המבוסס על הידע המשפטי ועל מומחיותם בתחום דיני המשפחה, ומגבשים הסכם הכולל את כל הנושאים שבמחלוקת. הצדדים יידרשו להתנהל בשקיפות זה כלפי זה, ולהציג מסמכים בנוגע לרכוש ולהכנסות וכן לחסכונות ולזכויות הסוציאליות. יידרשו מומחים כגון שמאי מקרקעין להערכת שווי נדל"ן, אקטואר לחישוב זכויות סוציאליות או רו"ח להערכת שווי חברה, עסק, מניות או מוניטין ונכסיי קריירה. היתרון הגדול במו"מ בין עורכי דין הוא שכל צד מיוצג ומקבל ייעוץ משפטי שוטף ורציף.

גישור

עוה"ד טלי אויזרוביץ הינה מגשרת מוסמכת בגישור משפחתי. הגישור הוא תהליך וולונטרי אשר מטרתו לחדש את ההידברות בין הצדדים ולהובילם להסכם גירושין, באמצעות פתרונות שהצדדים עצמם מעלים. המגשר אינו שופט או בורר אלא עוזר לצדדים להידבר ביניהם, להקשיב זה לזה תוך שימוש בכלי השיקוף, קידום הדיאלוג ועזרה במציאת האינטרסים המשותפים לצדדים. במהלך הגישור, יידרש כל צד לקבל ייעוץ משפטי חיצוני, שכן המגשר אינו מייעץ למי מבני הזוג. המפגש הראשון יתחיל בתיאור תהליך הגישור, הכולל פגישות נפרדות עם כל אחד, ופגישות משותפות, פגישות ללא עורכי דין ופגישות בליווי עורכי הדין של כל צד. בפגישה הראשונה, משוחחים על החוקים ועל העקרונות של הליך הגישור. הצדדים מסכימים לתהליך הגישור וחותמים על הסכם לקבלת כללי הגישור לפני התחלת התהליך. בהסכם מודגש האופי הוולונטרי והחשאי של ההליך.

גישור חובה

בסכסוך משפחתי, תפתח כל תביעה בהליך מקדמי ביחידת הסיוע שליד הערכאה השיפוטית. ההליך מתחיל בהגשת בקשה ליישוב סכסוך לבית הדין או לבית המשפט בהתאם להוראת שעה חדשה בשם: חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ה–2014, שתיכנס לתוקף החל מיום 17/7/16. המשמעות היא שהצד שהגיש ראשון את הבקשה ליישוב סכסוך הוא זה הבוחר את הערכאה אשר תדון בתיק במידה והגישור לא יצלח. אין כל אפשרות להגיש תביעה לבית המשפט או לבית הדין לפני הגשת בקשה ליישוב סכסוך לערכאה שיפוטית(בית המשפט או בית הדין הרבני). סעדים זמניים דחופים כגון עיכוב יציאה ועוד כאלו שיקבעו בתקנות ניתן יהיה להגיש לבית המשפט בכל עת. לאחר הגשת הבקשה, הצדדים יוזמנו ליחידת הסיוע שליד בית המשפט למשפחה או בית הדין הרבני, ל- 4 פגישות לצרכי גישור. הגישור הוא גישור חינם שיתבצע על ידי עובדות סוציאליות של יחידת הסיוע ללא עורכי דין. מומלץ לקבל ייעוץ משפטי במהלך הגישור וכן לערוך את הסכם הגירושין על ידי עורך דין בעל ניסיון ופרקטיקה בדיני משפחה. יחידת הסיוע יכולה לקיים מספר קטן יותר של פגישות לפי שיקול דעתה. הפגישות יתקיימו תוך 45 יום וניתן להאריך התקופה ב- 15 ימים נוספים. בתום 10 ימים מסיום הגישור, יודיעו הצדדים אם ברצונם להמשיך בגישור או להעבירו ליישוב סכסוך בדרך אחרת או לסיימו ובתוך 15 ימים נוספים רשאי מי שהגיש את הבקשה להגיש תביעה לערכאה שיבחר.

מתעניינים בייעוץ לגבי משמורת משותפת, מזונות, חלוקת הרכוש, הסכמי ממון או ירושה?

השאירו את הפרטים הבאים וניצור אתכם קשר בהקדם

מאמרים נוספים בנושא

קידום אתרים לאוס קידום אתרים
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support