תפקיד המגשר
בלב ליבו של הליך גישור, עומדים האינטרסים של הצדדים במשא ומתן. תפקיד המגשר הוא לסייע לשותפים להליך לזהות את האינטרסים הללו ולסדרם על פי סדר חשיבות עקרוני, על מנת למקד את ההליך בדיון בנושאים החשובים ביותר. המגשר דואג לבניית אמון ומחוייבות לתהליך וכן מציג טכניקות תקשורת שונות. ההסכם המתקבל הוא הסכם "של הצדדים" בהתאם לפתרונות שהם העלו והסכימו עליהם, ולא של המגשר.
הסכם זה הוא בשליטתם המלאה, דבר התורם להגברת רצון הצדדים להתחייב לתנאיו. תוצאה זו, של הגברת הרצון להתחייב לתנאי ההסכם, רצויה במיוחד בתחום סכסוכי המשפחה, בהם לעתים קשה הכפייה ומלווה בהיזקקות להליכים משפטיים נוספים, למשל בקיום הסדרי ראייה ותשלום המזונות.
חתימה בסופו של דבר על הסכם, יש בה כדי להבטיח כי ההסכם יעמוד במבחן הזמן ואם יתעוררו מחלוקות נוספות יהיו בידי הצדדים הכלים להתמודד איתן: לנהל מו"מ ישיר או לפנות לבצע גישור בשנית.
על המגשר חלה חובת חיסיון כלפי כל שנאמר בגישור ואינו יכול להעיד בבית המשפט בכל הנוגע לסכסוך. המגשר אף אם הינו עורך דין, אינו מייעץ לצדדים בעניינים משפטיים והצדדים מופנים אל עורך דין לפני החתימה על ההסכם לצורך ייעוץ משפטי.
כאמור חיסיון גישור הינו חיסיון מוחלט, לפיו אין לבית המשפט שיקול דעת להורות על גילוי מידע שנמסר במהלך הגישור וקבלתו כראיה.
מאמרים נוספים
מתעניינים בייעוץ לגבי משמורת משותפת, מזונות, חלוקת הרכוש, הסכמי ממון או ירושה?