מתעניינים בייעוץ לגבי משמורת משותפת, מזונות, חלוקת הרכוש, הסכמי ממון או ירושה?

השאירו את הפרטים הבאים וניצור אתכם קשר בהקדם

צו מאסר

בקשה להסדרי ראייה של אב ל-3 קטינים, אשר מבקש למנוע מאם הקטינים, להפעיל צווי מאסר נגדו בגין אי תשלום מזונות שעתיים לפני ושעתיים אחרי מועדי הביקור.

האם טוענת כי לאב חוב עבור מזונות הקטינים וחוב מזונות אשה וכמו כן הוא סרבן גט. עניין מתן הגט סוכם ביניהם בהסכם גירושין ובהסכם פשרה בבימ"ש מחוזי לפני כ-33 חודשים, בו היא נאותה לוויתורים רבים בכפוף לסידור הגט.

בית-המשפט לענייני משפחה קיבל את הבקשה בחלקה ופסק כי:

מול הזכות לקשר להורה הלא משמורן עם הקטינים קיימת לאותו הורה הזכות והחובה לדאוג לפרנסתם והחובה לקיים החלטות שיפוטיות של אותה מערכת אליה הוא פונה לקבל סעד.

יש סכנה כי האמון של ההורה המשמורן יאבד במערכת שמצד אחד אין בידה לעזור במצוקה הכלכלית של ההורה המשמורן ומצד שני מתייחסת בשלילה גמורה לפעולות הנדרשות לצורך גביית המגיע עפ"י פס"ד תקף של בימ"ש.

גם אם אין חולק על חשיבות קיומם של הסדרי ראיה בין הורה לא משמורן לבין ילדיו האם ניתן לתת בגין כך 'חסינות' לאותו הורה המתעלם משאר חיוביו כלפי ילדיו לרבות החיוב הבסיסי לפרנס אותם בהתאם לפס"ד של בימ"ש? לשאלה הנ"ל זו אין תשובה פשוטה וחד משמעית וכנראה כי יש להכריע בה בכל מקרה לנסיבותיו.

בנסיבות המקרה כאן אין להעניק למבקש את הסעד המבוקש. המבקש אינו פועל מתוך מצוקה כלכלית וחוסר יכולת, אלא במטרה לכוף את המשיבה להכנע לתכתיביו למקצה שיפורים להסכם הפשרה לו ניתן כבר תוקף של פס"ד. העניין של סופיות דיון וקיום פס"ד אינו מופנם אצל המבקש.

בידי המבקש המפתח לרווחת ילדיו מבחינה כלכלית ומבחינת קיום הסדרי הראייה עימו. אלא שהמבקש מסרב לעשות בו שימוש ומשליך את האשמה על המשיבה, על הליכי הוצל'פ ובימ"ש, זאת כאשר קיום פסה"ד של בימ"ש המחוזי משמעותו מבחינת המבקש הפחתת מרבית הנטל הכלכלי משכמו. המפתח לשלומם ורווחתם של הקטינים הינו אצל המבקש, אם חשובים לו הקטינים יעשה בו שימוש. אם לאו אל יפנה לבקש סעד בבימ"ש זה בעניין זה.

למרות האמור לעיל, תוך ראיית טובת הקטינים, נאסר על המשיבה לבצע צווי מאסר נגד המשיב בעת הזמנים המיועדים להסדרי ראייה בגין חובה למזונותיה היא, אך מותר לה לבצע את צווי המאסר בגין אי תשלום מזונות הקטינים – חוב שוטף וחוב עבר.

מתעניינים בייעוץ לגבי משמורת משותפת, מזונות, חלוקת הרכוש, הסכמי ממון או ירושה?

השאירו את הפרטים הבאים וניצור אתכם קשר בהקדם

מאמרים נוספים בנושא

קידום אתרים לאוס קידום אתרים
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out LoudPress Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out LoudPress Enter to Stop Reading Page Content Out LoudScreen Reader Support